Hejsan. Kände för lite taktiksnack innan vi släcker nattlampan. Jag vart ju nyss ute med Teddie o Micke för sista gången ikväll. Micke har ju alltid kört med vanligt halsband, medans Teddie har kört med sele. Dock nu har jag bytt så att Micke har sele och Teddie halsband. Ska prova detta i en vecka nu. Vanligtvis när Teddie haft halsband har han dragit sönder sin hals (eftersom han har en tendens att vilja dra iväg med mig och Micke när vi är ute. Detta håller vi på förfullt med att träna bort här hemma.) så att vi direkt tagit bort halsbandet och bytt till sele igen, men idag skötte han det riktigt bra!! Drog och slet inte alls lika mycket. Blev jätteimponerad!!! Så nu kör vi ombyte i en vecka för att prova om Teddie klarar att ha halsband. Dock tror jag att selen är nödvändig vid längre dressyrstunder då han måste arbeta mycket med halsen och kroppen vilket han har lättare för när han har selen. Mitt mål med Teddie är att han ska kunna dressera och gå vanligt i koppel med halsband. Har funderat på att träna honom så han kan hantera halsbandet rätt, och efter det använda selen igen. Får bättre kontakt med honom via selen. Ska nog dessutom skaffa båda varsin sele. Nu har vi snackat lite taktiksnack!! Godnatt readers!!

Min lilla påfågel tavla lyser så fint i alla möjliga färger i mörkret..
Det första tipset jag rekomenderar idag är Sagan om Jockiboi. Än så länge har han givit ut tre delar. Här är den första, här är den andra, och här är den tredje.

Jockiboi har alltid i mina ögon varit en patetisk idiot som överdrivit hela tiden. Jag läste hans blogg ett tag, men sedan tröttnade jag och tyckte han var konstig. Men när han senare började berätta om sitt liv och förändras till en hyfsat vanlig människa började jag känna respekt för honom. Numera följer jag honom igen, på hans blogg och facebook, samt då på youtube. 
Förlåt för att jag inte skrev något alls igår. Men det berodde på att jag bytte rum med mamma. Det tog hela dagen, och jag satt inte alls vid datorn igår. Men de två inläggen kommer komma upp idag, det lovar jag. Ska inte göra något speciellt så.. Har nyss sett på ''one missed call''. Den var OK, men rätt tråkig.
Hej! Vart ju ute och desserade Teddie förut. Det gick sådär. Övade en del på att stanna, och när vi stannade skulle  han sätta sig ner. Det var nog det som funkade mest och bäst. I själva dressyren, vid ett tillfälle gick han SUPER medans han vid de flesta andra tillfällena drog och la all sin tyngd på min ''tygel''. Det blir i mängden jobbigt, eftersom fingrarna gör ont och man orkar inte lika mycket. Efter jag dresserat Teddie tog jag ut Micke på lite dressyr. Micke är ju en ren naturbegåvning vanligtvis, men idag vart han liite okoncentrerad och jag hittade mängder med saker vi måste förbättra. Bl.a att kunna gå vid min sida och inte koncentrera sig på annat medans dressyren pågår, som att kolla åt ett annat håll. Jag tror att han kommer kunna det inom bara några dagar, ifall vi tränar riktigt mycket på det. Somsagt, man kan inte kunna allt inom något. Det finns alltid något man kan träna mer på, eller förbättra och i Mickes fall i dressyren.

Sen kom vi in, och jag kände mig lite seg efter att det blåst mycket ute, så jag la mig och läste '' Kan man älska Misija? ''. Det är den tredje boken i serien ''Kona-klubben'' som kommit ut. Jag tycker det är en grymt bra serie, (som handlar om hästar) och tycker att du borde läsa den. Om du intresserar dig för hästar förstås. Jag började läsa den förut, och läste ut den på två timmar. Det är lite över 200 sidor i den. När den boken vart utläst så gick jag och kollade datorn snabbt, innan jag satte mig på köksgolvet med en näve hundgodis. Gissa om man blev världens mest intressana person på jorden för hundarna då? Till och med Tilda (mammas hund) fick fart och tyckte jag var intressant, och blev genast träningsugen haha. Galna hundar jag har.. Jag tränade Micke på lite randoma kommandon. ''Rulla runt'' ,''vart är nosen?'' , ''sitt'' , ''ligg'' , ''hopp'' , ''sida'' och '' upp ''. Det gick bra, fast han är lite tramsig när jag har godis framme. Då lyssnar han typ inte utan rullar runt, slår med tassarna och gör alla möjliga konstiga saker än det han ska haha. Men han lyssnar ju, som tur är när jag väl ber han göra något. Teddie övade jag mest ''sitt'', och ''ligg''. Dem vart duktiga! *stolt* Sen tog jag fram borstarna och kammade dom. Jag var ändå ensam hemma med dom så, varför inte? liksom. Jag har en rätt knepig men smart idé jag håller på med. Jag har tre olika påsar med namn på. Micke, Tilda och Teddie heter påsarna. I påsarna ligger allt hår som lossnar från dom när jag kammar dom, och när det finns tillräckligt med hår ska jag göra tre olika kuddar som ska innehålla deras hår. SMART IDÈ VA? Så jag spenderade ungefär 40 minuter för att kamma hundarna. Micke blev överlycklig och sprang runt med ett ben i munnen och klängde på mig. Det var som att han bad mig att fortsätta kamma honom även fast vi var klara. Nu sitter jag med ett glas blåbärssoppa och lyssnar på My life is a party- Italobroters. Gillar när han sjunger ''My life is a party, my home is the club, I party like a rockstar dance until I drop'' Förut gick jag runt och sjöng på världens sämsta dansbands låt. Den heter '' Kan man älska nån på avstånd? '' haha kokko jag är.. Så precis NU lyssnar jag på den, ''kan man älska nån på avstånd'' och typ sjunger sönder i refrängen.
 
Hejsan. Idag i skolan har det varit världens segaste dag någonsin. Herre min skapare.. Har haft huvudvärk, och känt mig allmänt trött. På långrasten i skolan körde jag, Jowita och Aga bandy inne i hallen/kaprummet. Det gick vilt till kan jag säga. Vi sköt allt vi hade och ja.. Jonna, Wilma och Hanna låste in sig på toaletten för att undvika att bli dödade. Nu ska jag ut och dressera Teddie. Det blåser rätt kallt, annars lyser solen rätt så skönt. Bort med vinden så blir allt perfekt.
Hej! Idag är det torsdag. Imorgon fredag, och sen på måndag hoppning i stallet och studiedag. Chill. Men nu ska vi ta det lugnt i tiden, och ta till vara på denna torsdag. Det är slöjd på morgonen nu i skolan, vilket är nice. Just nu håller vi alla på med ett gemensamt arbete, att göra solstolar. Det är kul, och jag blir klar idag. Ska ''finslipa'' lite på mitt mästerverk, hihi. Varje fredag kommer jag att lägga upp två stycken olika tips på saker och ting. Tips på filmer, låtar, hundsaker, hudtips, hårtips, ridtips och tja.. Det kan handla om precis vad som helst, som jag vill dela med mig av till just dig. Det kommer att komma två stycken inlägg på fredagarna, vid olika tillfällen som kommer att innehålla två olika tips/tricks.
Tjenis... Igen! Ville bara tillägga att jag är en person med sjuuukt mycket tankar i mitt huvud hela tiden. Det är väldigt många frågor, utan svar som jag kommer dela med mig av på bloggen. Mycket tankar och funderingar alltså.  Idag har jag varit med Hanna. Vi gjorde lite olika stuffs och nuffs, höhö. Stack till coop och köpte lite smått & gott, och efter det gick vi till mig och tog det lugnt med hundarna. Köpte varsinn ''köttstång'' till Micke och Teddie. De blev jätteglada of course. Sen, efter en stund så fick jag idéen att vi kunde gå ut och cykla eftersom Hanna hade med sig cykeln till mig. Men isåfall skulle jag bädda ner Micke i en cykelkorg på en mysig filt, och sätta fast cykelkorgen på cykeln! Och det gjorde vi, ut på en lång cykeltur ner till stranden och runt på en mysig liten ''öde'' asfaltsväg. Micke stortrivdes i korgen och hade det jättegött, vilket ju var bra. Det var skönt att få ut och lufta sig lite med de bästaste hihi. Inte länge förräns vi skiljs åt ju, jag och Hanna. I sjuan kommer ju hela klassen bli helt split up. Men innan jag och hundarna går ut på kvällens sista promenad ska jag göra matteläxan.
 
Catchzing! Ny blogg.Jahapp, då är detta bloggens första inlägg. Då kommer vi till detdär som alla bloggar har i början, nämligen presentationen. Sånt suger jag på, bara så du vet. Har egentligen ingen lust med att tänka in i mig själv på vem jag är just nu, men det får väll bli så! Vet inte riktigt vad jag är för typ innerst inne. Jag är inte direkt en nörd, ingen barnslig bokmal, och inte heller någon skolflicka. Jo, visst kämpar och försöker gör man ju i skolan, men skolan är verkligen inte mitt favoritplace om man säger så. Som jag känner mig själv är jag en tjej med attityd, en som verkligen står för vad jag säger, och som alltid vet vad jag vill. Det är mycket i mitt liv som påverkat och gjort mig till just henne jag är. Mycket motgångar innehållande svek, men samtidigt många framgångar som gett mig lycka. Mitt liv är lite som en berg och dalbana, ibland går det nedför och ibland uppför. Ibland kan man hata sitt liv, hata den man är och tycka att allt är piss, medans man ibland älskar livet, sig själv och allt runtomkring sig. Det är så det är, oavsett om man vill eller inte. På fritiden rider jag en del, men mest av allt tillbringar jag tid med mina två egna hundar. Dom är liksom number one för mig, hehe. ;)